Wednesday, December 14, 2011

Keputusan Peperiksaan & Jadual Waktu

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

السلام عليكم

Selamat sejahtera, kepada semua warga IPG Kampus Ilmu Khas.

Pertama sekali, terima kasih kepada semua rakan-rakan guru pelatih khususnya adik-adik semester 1 yang sangat peka dan rajin bertanya berkenaan dengan keputusan peperiksaan yang pertama kali dalam pengajian di sini, serta semua yang selalu bertanya tentang perkembangan terbaru yang telah dan akan berlaku di IPG kita.

InsyaAllah, dari pihak kami, kami akan cuba sebaik yang mungkin untuk menjawab persoalan serta sebarang kemusykilan dari anda semua dengan telus dan penuh rasa tanggungjawab.

Sebentar tadi, satu pertemuan dan sesi soal jawab ringkas bersama pihak HEP serta SUP telah diadakan untuk menjawab semua persoalan-persoalan anda. Berikut merupakan serba sedikit tentang perbincangan tadi :

Keputusan Peperiksaan.

Berdasarkan maklumat yang diterima dari pihak SUP, semakan keputusan peperiksaan secara online hanya dibuka untuk kumpulan yang menduduki peperiksaan akhir sahaja, seperti PISMP semester 8, PPISMP semester 3 serta KPLI. Untuk membuat semakan, anda hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan pada ruangan yang disediakan. Sila pergi ke pautan ini untuk membuat semakan :

Sistem e-Transkrip ---> http://ipgkpm.unitpen.edu.my/pelajar/index.php

Untuk kumpulan selain daripada yang telah dinyatakan, anda bolehlah mendapatkan keputusan peperiksaan anda pada semester hadapan pada tarikh yang akan ditetapkan oleh pihak SUP nanti.

Jadual Waktu Sesi Kuliah.

Pihak HEP memberitahu bahawa jadual ini akan dikemaskini dan didokumentasikan pada minggu yang terakhir bulan Disember dan akan dipaparkan pada papan kenyataan di hadapan bilik KISSM/Unit LDP yang berhadapan dengan Dewan Dato'Razali Ismail, serta akan diedarkan ke dalam pigeon hall kelas masing-masing pada semester hadapan.


Semoga dengan sedikit maklumat yang telah disampaikan ini dapat membantu dan menjawab persoalan dari anda semua dan pihak kami mengharap, menggalakkan serta sentiasa mengalu-alukan sebarang respon, komen, cadangan, laporan dan sebagainya untuk menjadikan sistem pengurusan serta permasalahan di kamus dapat dihadapi dengan baik.

"Daripada pelajar, untuk pelajar"

-XPJPP-

3 comments:

Shakir Azfar said...

Salam. Cuma ingin kan kepastian mengenai link yang diberi untuk check result tu. Sejak sy tahu pasal link tu, sy try masuk, hari2 sy buat, untuk check result sy lah. But then, lepas masukkan KP, ditulis disitu cuma 'Tiada rekod dijumpai dalam pangkalan data'. Any comments about that? Thanks.

Anak Bulan said...

saya pun sama jugak try link tu...tp xdpt jugak...seolah2 link tu xwujud...

cik bubu said...

salam, tak boleh bukaa, dia keluar "Oops! could not find ipgkpm.unitpen.edu.my" huhu T_T sobs.