Feature Top (Full Width)

Sunday, December 25, 2011

Jadual Waktu Kuliah

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم dan selamat sejahtera semuanya :)
Sahabat-sahabat, tinggal beberapa hari saja lagi untuk kita menjejakkan kaki ke kelas masing-masing untuk melanjutkan pengajian kita sebelum bertugas sebagai seorang pendidik pada masa akan datang.Seperti yang dijanjikan, pihak kami akan berusaha sebaik mungkin untuk memberikan yang terbaik untuk kemudahan bersama.

Sementara menunggu salinan yang akan diberikan kepada ketua kumpulan masing-masing nanti, kami sediakan untuk semua softcopy jadual yang diharapkan sedikit sebanyak dapat membantu kita untuk lebih bersedia menuju ke kelas masing-masing khususnya pada hari pertama pembukaan semester nanti.

Dengan jadual ini, dapatlah kiranya memberi peluang kepada kita semua untuk bersedia dari pelbagai aspek seperti menyediakan buku-buku atau sebarang keperluan yang perlu dibawa, pakaian yang sesuai dengan subjek pada hari berkenaan serta menghubungi pensyarah yang terlibat sama ada beliau ada atau tidak.

Jadi, dengan adanya persediaan awal yang kita lakukan, secara tidak langsung ianya memudahkan kita mengelakkan sebarang salah faham, seperti pakaian yang tidak selaras, tiada pensyarah pengganti atau aktiviti yang sesuai sekiranya pensyarah tidak masuk ataupun tertinggal buku dan kelengkapan lain yang diminta oleh pensyarah untuk membawanya.

Kami memohon maaf kerana banyak sekali kekurangan dalam jadual yang kami sediakan, kerana ramai staff dan pensyarah yang sedang bercuti pada waktu ini.

PISMP SEMESTER 1


PISMP SEMESTER 3


PISMP SEMESTER 5


PISMP SEMESTER 7


PPISMP SEMESTER 2


GSTTJadual waktu kuliah ini masih tidak lengkap lagi, kerana kesilapan dari pihak kami sendiri, insyaAllah akan cuba diperbaiki dan dikemaskini dalam masa yang terdekat, kerana kami tidak dapat memberikan jadual untuk B.Ed TEFL semester 7. Maaf atas kekurangan ini.


Berikut merupakan kalendar akademik ataupun interaksi para guru pelatih sepanjang semester bermula dari bulan Januari hingga Mei 2012, yang meliputi interaksi waktu kuliah, praktikum, PBS, amali, peperiksaan dan lain-lain.Semoga dengan jadual ini, dapatlah hendaknya kita semua menguruskan masa serta merancang kewangan dan lain-lain perkara seperti urusan pembelian tiket dan tarikh yang sesuai untuk pulang ke kampung halaman masing-masing serta perancangan untuk membeli keperluan dan kelengkapan yang lain.

Untuk renungan dan muhasabah kita bersama,

Dari Ibnu Umar radhiallahuanhuma berkata:
Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam memegang kedua bahu saya seraya bersabda: "Hiduplah engkau di dunia seakan-akan orang asing atau pengembara",
Ibnu Umar berkata: "Jika kamu berada di waktu petang jangan tunggu pagi hari, dan jika kamu berada di pagi hari jangan tunggu ke hari petang, gunakanlah kesihatanmu untuk (persiapan saat) sakitmu dan kehidupanmu untuk kematianmu." (Riwayat Bukhari).

-XPJPP-