Feature Top (Full Width)

Thursday, October 20, 2011

Guru pelatih hebat & berbakat !

Bismillahirrahmanirrahim~

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh dan salam sejahtera semua ~


Sepanjang bulan Oktober, pihak Jawatankuasa Perwakilan Pelajar ( JPP ) telah menganjurkan beberapa aktiviti yang melibatkan penyertaan dari guru pelatih interkampus dan juga intrakampus, antaranya ialah :

Outing for Photographer's Talent in Ilmu Khas ( OPTIK )

Program ini dianjurkan oleh pihak JPP Exco Penerbitan dengan usahasama ahli dalam exco bersama pihak multimedia IPG IK serta tajaan beberapa pihak luar, seperti Syarikat Jassa Bandar Tun Razak yang telah menyumbangkan bunting untuk tujuan promosi serta tajaan dari pihak yang lain untuk hadiah dan juga sumbangan persendirian dari pensyarah.

Pertandingan fotografi ini terbuka kepada semua guru pelatih IPG Kampus Ilmu Khas. Ianya dijalankan dalam 2 peringkat, pertama fasa pertandingan selama seminggu, bermula dari 1-9 Oktober 2011 para peserta diberi masa untuk menghantarkan foto yang diambil, samaada di dalam kampus ataupun di luar kampus. Selepas itu, semua foto yang telah dihantarkan ke emel Exco Penerbitan dicetak dan dipamerkan kepada umum dan juga untuk dinilai oleh juri. Pameran bermula pada 11-18 Oktober 2011 di Laman Media IPG IK.Alhamdulillah, penganjuran yang julung kalinya diadakan di IPG IK ini mendapat sambutan yang sangat baik dari guru pelatih, kerana penyertaan yang diterima melebihi target awal yang telah dijangkakan.

Pada 15 Oktober pula, setelah dirancang dari semester lepas, akhirnya program Jaguh Rentak Ria ( JRR ) yang pernah diadakan tahun lepas telah berjaya dianjurkan oleh pihak JPP yang melibatkan penyertaan dari beberapa buah IPG. Kehadiran para penonton yang datang pada malam itu menggalakkan, kerana kehadiran penonton bukan sahaja dari kalangan warga IPG, juga dari komuniti luar yang berhampiran.

Namun begitu, persembahan dari artis, iaitu Fiq Mentor kurang mendapat sambutan, kerana beliau hanya menyanyikan 3 buah lagu. Boleh jadi, penonton menginginkan lebih dari 3 lagu ataupun mereka sudah tidak sabar untuk mengetahui keputusan dari semua kumpulan kugiran yang sangat hebat membuat persembahan pada malam itu.

Sekali lagi, kugiran tuan rumah, Friends & The Stranger mengekalkan kejuaraan tahun lepas menewaskan 10 buah IPG yang bertanding. Syabas dan tahniah diucapkan kepada semua IPG yang telah berjaya membuat persembahan.

Terima kasih juga diucapkan kepada beberapa pihak yang telah turut sama menyumbangkan hadiah serta tenaga dan masa untuk menjayakan program ini, terutamanya pihak Etiqa Insurans dan juga sumbangan dari individu yang telah memberikan sumbangan hadiah dan lain-lain.