Feature Top (Full Width)

Wednesday, May 9, 2012

Jadual Peperiksaan Mei 2012

Jadual-jadual peperiksaan bagi semua pelajar IPGM Kampus Ilmu Khas.


p/s: click on the image to enlarge


Pra-PISMP Semester 2 PISMP Ambilan Januari 2012 (Semester 1)
PISMP Ambilan Januari 2011 (PISMP semester 3)
PISMP Ambilan Januari 2010 (semester 5)
PISMP Ambilan Januari 2009 (semester 7)TEFL-QUT Ambilan Januari 2009 (semester 7)DPLI-GSTT Ambilan Khas Disember 2011 (semester 1)
Pra-PISMP GSTT Ambilan Khas Disember 2011 (semester 1)


KPLI-SM PPC Ambilan Ogos 2011 (Peringkat Akhir)PPG Ambilan Jun 2011 (Semester 2)PPG Ambilan Februari 2012 (Semester 2)


Rujukan: http://www.ipik.edu.my/portal2/ 

Senamrobik Gaya Hidup Sihat Kali ke-2


Terdapat lima komponen dalam Gaya Hidup Sihat iaitu Pemakanan (jenis makanan yang ditentukan untuk dimakan), kebersihan diri, Penyalahgunaan bahan, Rehat yang cukup dan Senaman. Salah satu komponen yang telah dijalankan di institusi ini adalah senaman dalam usaha menyokong program IPG Lestari. 


Pada 5 Mei 2012 (hari sabtu), Biro Sukan telah menjalankan aktiviti senamrobik buat kali kedua di dalam Dewann Dato' Razali Ismail selepas kejayaan menganjurkan aktiviti senamrobik kali pertama sebelum ini. 
Walaupun jumlah pelajar yang menyertai aktiviti senamrobik ini tidak seramai senamrobik yang pertama kali diadakan, namun alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan meriah dengan kehadiran pelajar-pelajar yang tinggal di dalam kolej kediaman dan pelajar-pelajar yang tinggal di luar kampus.
Turut hadir menyertai aktiviti senamrobik ini adalah pelajar-pelajar dari IPG Kampus Teknik.

Diharapkan aktiviti-aktiviti Gaya Hidup Sihat sebegini akan dapat diteruskan pada masa akan datang dengan kehadiran pelajar-pelajar dan warga IPG Kampus Ilmu Khas sekalian.