Feature Top (Full Width)

Saturday, July 31, 2010

ELauN:: BiLa DaPaT?
Assalamualaikum wbt. Moga sahabat sekalian masih dalam keadaan sihat di samping keluarga tersayang. Kenapa dengan gambar laut?.. Sebelum di ceritakan pasal elauan, renung-renungkanlah keindahan laut tersebut supaya jiwa kita semua tenang menghadapi segala cubaan.

Semalam, JPP mengadakan meeting bersama En Shaharudin atau En. Din iaitu Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar. Pada akhir meeting, JPP ada bertanya berkaitan elaun yang masih belum di perolehi. Ya.. mereka memang faham masalah kita. Mereka faham kehidupan di Kuala Lumpur memerlukan banyak duit lebih-lebih lagi pelajar yang sedang menjalani praktikum yang amat memerlukan duit untuk menghasilkan bahan bantu mengajar (BBM) yang menarik. 

Walaupun dah beberapa IPG yang telah memperolehi elaun, IPG kita masih berusaha untuk mendapatkannya. Untuk pengetahuan kalian, pihak pentadbiran kita akan terus berjuang supaya kita semua memperolehi elaun sebelum raya ini.  Kenapa masalah ini berlaku? Masalah ini berlaku kerana IPG kita masih belum memperolehi 'waran'. Waran tersebut sepatutnya diterima   pada bulan september. 

Harap sahabat sekalian terus bersabar.. Pihak pentadbiran terutama Pengarah, Timbalan Pengarah dan En Din terus menerus berusaha. Kita cuma perlu berdoa supaya kelambatan elaun kita ini ada jalan penyelesaiannya. 

Hidup  IPG IK!

sekian, wasalam

2 comments:

Irfanmanaf said...

InsyaAllah..kesabaran adalah ubat yang mujarab untuk segala kesusahan dan kesengsaraan!..

BTW..lgu background ni lagu ape eh??..sedap..mau download..huhu

~An-nur~ said...

i do agree with u
bersabarlah~;p