Feature Top (Full Width)

Tuesday, August 9, 2011

TAHNIAH PENGAKAP K.L.M 15 !!Bismillahirrahmanirrahim..Alhamdulillah, pada 5 hingga 7 Ogos 2011 ( Jumaat-Sabtu ), kontinjen Pengakap K.L.M 15, IPG Kampus Ilmu Khas telah menyertai
Jamboree On The Air ( JOTA ) & Jamboree On The Internet ( JOTI ) Asia Pasifik yang bertempat di Wisma Shafie Salleh, Balakong.Pelbagai aktiviti menarik sepanjang program ini berlangsung, antaranya ialah :

-Talian stesen Radio Amatur
-Berkenalan dengan pengakap di seluruh dunia melalui internet
-Fox Hunting
- Kod Morse

Antara peserta lain yang terlibat dalam program ini terdiri daripada 5 orang pengakap kelana Putrajaya dan 10 orang Pengakap dari IPG Kampus Pendidikan Islam.

Aktiviti dijalankan seperti biasa pada waktu siang, manakala pada waktu malam, aktiviti diteruskan selepas solat tarawikh selesai.

Dalam aktiviti yang telah dijalankan, peserta dari IPG Kampus Ilmu Khas adalah peserta yang paling ramai dan menunjukkan komitmen yang terbaik sepanjang setiap aktiviti.
Beberapa orang pengakap dari kumpulan K.L.M 15 telah berjaya memenangi pertandingan yang diadakan dalam setiap aktiviti yang dijalankan. Mereka ialah :


NOR RAMY BINTI MOHD LAZIM
( Panggilan Radio Amatur paling jauh- Jepun )
LATIFAH BINTI MOHAMAD
( Kenalan Pengakap di internet paling ramai )


MUHAMAD BUKHARI BIN ABDULLAH
( Tandatangan Call-sign Pemimpin terbanyak )

WAN MUHAMMAD MUIZZUDDIN BIN WAN IBRAHIM
( Pemenang pertandingan Kod Morse )

Cenderahati yang diterima oleh para pemenang telah disampaikan oleh Dato' Shafie Salleh, Ketua Pengakap Negara.

Para pemenang bergambar bersama Ketua Pengakap Negara, Ketua Pengarah Program, En. Amir Hamzah, Pengarah JOTA, En. Razif dan Pengarah JOTI, En. Sabri.
Para peserta yang sibuk melayan kenalan pengakap dari seluruh dunia melalui ruangan chat JOTI .
No comments: