Feature Top (Full Width)

Thursday, January 3, 2013

Maklumat terkini untuk kita semua

Bismillah, alhamdulillah.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua rakan-rakan mahasiswa pendidik yang budiman.

Pagi tadi, pihak JPP telah berjumpa dengan ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar ( HEP ) untuk mendapatkan beberapa maklumat yang penting dan terkini dari setiap peringkat untuk diberikan kepada semua.

Terlebih dahulu, tidak terlambat untuk kami mengucapkan selamat kembali kepada rakan-rakan mahasiswa pendidik yang baru sahaja kembali ke IPG Kampus Ilmu Khas setelah beberapa ketika meneruskan pengajian di Queensland University of Technology. Welcome back !1) Kad Diskaun Siswa

Seperti yang kita semua sedia maklum, kita antara kumpulan yang layak untuk menerima dan menggunakan Kad Diskaun seperti yang tertera di dalam gambar di atas. Kita juga sedia maklum akan tatacara penggunaan dan juga ianya hanya boleh digunakan di premis-premis yang tertentu sahaja.

Kad ini akan diberikan kepada kita semua melalui ketua kumpulan masing-masing secara bergilir-gilir dan mengikut susunan yang telah ditetapkan oleh pihak HEP bagi mengelakkan kesesakan di dalam HEP sekiranya kita mengambilnya secara individu.

 2) Pilihanraya Kampus

Pilihan raya Kampus (PRK) akan diadakan dalam bulan Febuari atau awal bulan Mac, untuk memilih calon pemimpin dari kalangan mahasiswa yang dipilih oleh mahasiswa sendiri.

Pihak JPP mengharapkan agar PRK kali ini mendapat sambutan yang menggalakkan daripada rakan-rakan semua dengan pencalonan yang ramai serta kemeriahan PRK dapat dirasai, semoga pemimpin yang kita pilih akan rasa lebih dihargai kerana kepercayaan mutlak yang diberikan oleh rakan-rakannya telah memberikan salah satu bentuk motivasi untuk memimpin dengan lebih baik, insyaAllah.

3) Annual General Meeting - JPP bersama Mahasiswa Pendidikan IPG IK


InsyaAllah pada 10 Januari 2013, kita semua akan berkumpul di Dewan Dato' Razali Ismail dalam waktu tutorial. Semua pelajar akan terlibat dan dalam masa yang terdekat, unit pengurusan tutorial & HEP akan mengeluarkan notis & pemberitahuan kepada semua mentor dan ketua kumpulan. Antara objektif utama perjumpaan besar ini ialah :

- Penghargaan JPP atas kepercayaan dan kerjasama rakan-rakan sepanjang sesi kepimpinan
- Penjelasan akan peranan dan ruang lingkup tugas setiap peringkat pelajar
- Imbas kembali penglibatan bersama mahasiswa pendidik dengan JPP
- Sesi respon dan cadangan daripada mahasiswa untuk dibawa ke peringkat atasan.
- Ucapan penutup JPP 2012/13
- Hal-hal lain yang akan diberitahu dalam masa yang terdekat.

Semoga dengan sedikit maklumat yang kami perolehi ini dapat memberi sedikit sebanyak informasi terkini kepada kita semua.

"BERSAMA KE ARAH KESEJAHTERAAN KAMPUS "


No comments: