Feature Top (Full Width)

Friday, July 5, 2013

PERJUMPAAN DENGAN PENGARAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pada 4 Julai 2013, beberapa wakil JPP IPGKIK termasuk YDP telah mengadakan satu perjumpaan tertutup bersama Pengarah IPGKIK serta Timbalan Pengarah di bilik mesyuarat di pejabat pentadbiran.


Semasa pertemuan dengan Pengarah


Sebanyak lapan perkara yang telah dibincangkan semasa pertemuan yang berlangsung selama satu jam ini.

Berikut adalah respon terhadap perkara-perkara yang dibangkitkan :

Respon terhadap elaun pelajar PISMP:

Buat pertama kali penyata kewangan diberi untuk disebarkan kepada pelajar. Jika dilihat, Objek Sebagao (OS) 41000 adalah punca kewangan dan bagi elaun PISMP adalah dibawah program 040209. Baki setelah kemaskini adalah sebanyak RM 86 020.20 sahaja sedangkan untuk membolehkan pembayaran elaun dibuat IPG memerlukan lagi RM 4 juta agar semua pelajar PISMP menerima keseluruhan elaun untuk satu semester tanpa gagal. Waran atau peruntukan bagi baki RM 4 juta tersebut akan diterima pada minggu kedua Julai dan akan diproses selama seminggu. Semua IPG akan diberi peruntukan pada masa yang sama. Lingkungan tempoh masa untuk menerima elaun adalah 2 MINGGU dari sekarang.

tambahan :

Pembayaran Elaun Praperkhidmatan secara 2 kali setahun, tidak lebih dari 3 bulan pertama setiap semester. Elaun buku dan sebagainya sekali setahun.

Penyata kewanganRespon terhadap isu pagar belakang:

Berkenaan pagar belakang, Pengarah bersetuju untuk melanjutkan waktu pagar dibuka sehingga jam 10 malam dan perkara ini akan berkuatkuasa dalam tempoh terdekat agar memudahkan urusan pelajar yang mempunyai urusan di institut.

Respon terhadap isu surat dari Unit Praktikum:

Bagi isu ini, pengarah akan mengetengahkan isu ini kepada ketua Unit Praktikum. Masalah yang dihadapi ialah penggunaan sistem manual serta kakitangan. Mulai bulan hadapan, suatu sistem bahari iaitu Sistem pengurusan Kampus (SPK) akan dibangunkan secara berperingkat yang akan menghubungkan semua Jabatan dan Unit di institut. Sistem ini adalah termasuk untuk Semakan Keputusan Peperiksaan.

Respin terhadap isu cuti Hari Raya: 

Cuti Hari Raya Aidilfitri adalah bermula pada 3hb Ogos 2013, termasuk cuti intra-sem.

 "Well done is better than well said"

No comments: